Is een tennisracket bespanning belangrijk?

05-06-2014 15:47

Uitleg over de juiste tennis-racket bespanning

tennissnaren bespanning

De juiste tennisracket bespanning is van groot belang, deze zorgt namelijk voor een groot deel hoe een tennis-racket aanvoelt en speelt. Je kunt merken dat je het racket opnieuw moet bespannen wanneer je bijvoorbeeld merkt dat je harder moet slaan om de bal op de gewenste manier te slaan.

Racket bespannen

Dit is nodig wanneer je de bal moeilijk achter in het veld geslagen krijgt of als het spelen al langere tijd niet lekker gaat, is het verstandig langs eenbespanner te gaan. Naast dat het spel niet lekker verloopt is het ook slecht voor uw spieren, het racket moet krachtiger en met meer moeite vast gehouden worden wat weer extra belastend is voor uw armspieren. Om de tennis-racket bespanning te controleren zijn er apparaatjes te koop die in het midden van de bespanning gehangen kunnen worden en die door middel van trilling meten wat de huidige bespanning van het tennis-rackets is. Over het algemeen kan gesteld worden dat het aantal keren per week dat je speelt het zelfde aantal is dat je per jaar je bespanning moet vervangen. Dus 1x per week spelen is 1x per jaar (laten) vervangen. Bovendien is het zo dat je niet voor een onbeperkte tijd hiermee kunt spelen, hier zit ongeveer een maximum van een jaar aan.

Tennis-racket bespannen

Het bespannen van een tennis-racket is een moeilijke klus en is, zeker voor een beginner, lastig zelf te doen. Bovendien heb je hier een racket-bespanner voor nodig. Het is verstandig uw racket af te geven aan meer ervaren mensen op je tennisclub die dit al vaker hebben gedaan. De bespanning van een tennis-racket wordt gemeten in kilo's. Hoe harder, hoe meer controle, maar dit heeft als nadeel dat het voor minder power, levensduur, gevoel en comfort zorgt. Zachtere bespanning zorgt juist voor het tegenovergestelde en geeft dus meer power ten koste van Controle. Als u het tennisracket zachter laat bespannen, heeft het een langere levensduur en het comfort en gevoel is beter. Hoe het tennis-racket precies bespannen moet worden (aantal kilo's en snaren) staat aan de binnenkant van je tennisracket. De gevorderde speler heeft over het algemeen liever controle dan power, dit ook omdat iemand die langer speelt een betere techniek heeft en hiermee de ballen beter kan plaatsen. In elke grote sportwinkel of bij elke tennisclub is wel iemand die een tennis-racket kan bespannen. Meestal is dit al mogelijk tegen een kleine vergoeding.

Ook interessant om te lezen: